Ganditul Dauneaza Grav Sanatatii...

Cum spune si titlul, ganditul dauneaza grav sanatatii, ai observat ca cu cat gandesti mai mult o chestie cu atat mai mult o faci praf ?
Adica stai tu si o iei logic asa , lasi sentimentele deoparte , numai te lasi influentat de nici un factor extern , de nici un prieten , iti folosesti ratiunea si incepi sa intorci problema pe toate partile. O iei tu frumos cu partile pozitive si stai si te gandesti la inceput cat e totul de minunat , de nedescris , cum ca nici nu ar putea fi mai minunat decat minunea care se intampla in minunatul tau univers minunat (Da, stiu, am facut un exces de cuvantul "minunat" parca ma calca pe nervi cum suna si d-aia). Si stai tu asa o vreme si te gandesti ca nimic nu ar putea fi mai bine de atat , ca nu ai de ce sa iti faci griji ... Dar totusi ... Apare "totusi" asta fir-ar mamica lui a dracu'... Totusi daca ... Si daca ... Si incepi sa o iei pe planul negativ ... Da , planul negativ plin de parti negative , in care totul e negativ si negi ca e negativ dar negatiile tale nu ajuta sa opresti negativul care a plecat in creierul tau facandu-l un mare negativ si transformandu-te pe tine intr-un negativist (Exces de "negativ" dar asta imi place , da... chiar imi place cum arata NEGATIV, il zic si cu voce tare si  suna frumos, revenim...). Si totul deodata numai e asa de minunat si devine tot mai oribil cu cat o gandesti mai mult, ca te afunzi si mai rau in gandurile alea n-e-g-a-t-i-v-e care te intorc pe dos si al dracului daca mai scapi de ele, parca sar din toate directiile si nu le mai poti opri, te si miri uneori de unde dracului le scoti asa repede. Dar te opresti , te opresti asa deodata si iar incepi sa o gandesti si iti zici: "Hai ma , ca nu are cum sa fie chiar asa". Si ai dreptate , poate fi si mai rau. Ar trebui sa gandim mai des asta , poate fi si mai rau ... Salveaza multe. Dar de obicei gandim noi cat de rau este acum (uneori nici nu e dar asa facem) si ajungem sa zicem tot felul de rahaturi pe care nu le credem dar creierasul nostru simte nevoie sa le scuipe afara ca sa numai suferi doar tu, lasa dracu' sa ii tragem si pe altii dupa noi.
Nu credem in sentimente cand trebuie si gandim tocmai cand nu trebuie. E o prostie... Noi suntem niste prosti uneori, ma rog nu stiu de voi, dar eu cel putin stiu ca sunt. Asa ca mai lasati ganditul uneori deoparte, mai lasati toate rahaturile negative si mai priviti si partea buna a lucrurilor, parca e mai frumos cand zambim, cand suntem fericiti, ne sta mai bine. Da , "cineva" avea dreptate cand spunea ca parca suna prea ciudat asta venind din partea mea, si daca stau sa o citesc parca avea dreptate, dar cine stie, poate exista o urma de speranta si pentru fundul meu.
Gata ajunge ca devin prea sentimentalist aici.

See ya'.

0 comentarii:

Post a Comment